Konfigurace profilů
Nastavení konfigurace profilů určuje, ke kterým vydavatelům jsou vaše profily přihlášeny, a také to, jak mají jednotliví vydavatelé automaticky aktualizovat a/nebo vytvářet profily. Tato nastavení platí obecně pro všechny profily v účtu Yext.
Nastavení můžete zobrazit nebo aktualizovat v části Profily > Konfigurace.
Nastavení konfigurace se používají k určitému časovému okamžiku – změny se projeví u všech profilů od okamžiku jejich použití, ale nezpůsobí zpětné odstranění žádných stávajících aktivních profilů.
Shoda
Pole Alternativní názvy značky umožňuje ukládat další informace, které Yext používá při vyhledávání a přiřazování stávajících profilů k vaší firmě. Pokud bylo nastaveno vlastní pole pro ukládání alternativních názvů značky, vyberte ho v rozevírací nabídce Pole pro alternativní názvy značky.
Pokud chcete nastavit vlastní pole pro alternativní názvy značky, přečtěte si informace v části Vytvoření vlastního pole.
Nastavení synchronizace
Nastavení synchronizace lze nakonfigurovat pro následující vydavatele:
- Firemní profil na Googlu
- Apple
- Bing
- Yelp
- Vydavatelé používající generativní umělou inteligenci (tj. OpenAI)
- Rozšířená síť vydavatelů
Automaticky se přihlásit
Pokud je tato funkce zapnutá, u všech subjektů, které jsou přihlášeny k odběru profilů, budou profily automaticky zařazeny k vybranému vydavateli, jakmile jim bude přidělena licence.
Pokud je tato funkce vypnutá, profily budou zpočátku ve stavu Odhlášeno, což znamená, že mezi subjekty a vybraným vydavatelem není žádné propojení. Synchronizace profilů se spustí až po jejich přihlášení. To lze provést dvěma způsoby:
- Opětovné zapnutí automatického přihlášení v nastavení profilů pro přihlášení všech profilů k vybranému vydavateli.
- Ruční přihlášení jednotlivých profilů výběrem možnosti Přihlásit v nabídce se třemi tečkami u profilu na stránce Všechny profily.
Aktualizovat profily
Pokud je tato funkce zapnutá, Yext při počáteční synchronizaci profilu odešle data vybranému vydavateli, pokud bude zjištěna shoda s existujícím profilem. Jakmile je profil aktivní a synchronizovaný, budou veškeré aktualizace provedené u odpovídajícího subjektu v nástroji Knowledge Graph automaticky odeslány vydavateli.
Vytvořit profily
Pokud je tato možnost povolená, Yext automaticky vytvoří nové profily u vybraného vydavatele, pokud nebude nalezen žádný odpovídající stávající profil. Pokud je tato možnost vypnutá, je nutné nové záznamy u vybraného vydavatele před jejich vytvořením ručně potvrdit.
Potvrdit synchronizaci
Pokud je zakázána buď možnost Aktualizace profilů, nebo Vytvoření profilů, budou všechny dotčené profily označeny jako Potvrdit synchronizaci a zůstanou ve stavu Nesynchronizováno, dokud nebudou ručně potvrzeny.
Další informace o profilech s označením Potvrdit synchronizaci naleznete v části Potvrdit synchronizaci.